در مورد (آنفولانزای مرغی + تب مالت + تب کریمه کنگو) بیشتر بدانیم – ۹۴/۴/۷

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/ammarlou/domains/ammarlou.ir/public_html/wp-content/plugins/bottom-of-every-post/bottom_of_every_post.php on line 32
۱۲۳۵_۰_۳۶۵۰۶

 

 

 

 

 

 

 

تب مالت یا بروسلوز   ( BROSELLOSIS )

 

تب مالت یا بروسلوز از بیماریهای واگیردار مشترک بین انسان و دام می باشد که معمولاً از حیوان به انسان منتقل شده و بیماری از انسان به انسان قابل سرایت نمی باشد . 

اقدامات پیشگیری برای کنترل این بیماری به دو شاخه اقدامات مربوط به انسانها امور مربوط به حیوانات (دام ) تقسیم می شود این بیماری نخستین بار در قرن ۱۸ به وسیله دانشمند انگلیسی به نام بروس شناسایی و چون چند دسته میکروب باعث و عامل این بیماری می باشند به نام گروه میکروبهای بروسلا نامگذاری شدند و چون نخستین تحقیقات بیماری روی گروهی از سربازان در جزیره مالت صورت گرفته بود به نام تب مالت مشهور گردید.

مهمترین بروسلاهای عامل بیماری عبارتند از :  

۱-نوع گاوی 

۲-نوع گوسفند و بز 

۳- نوع خوک 

۴- نوع سگ 

که هر چهار نوع قابل سرایت به انسان می باشد . 

برسی تب مالت در حیوان : 

بروسلاها معمولاً در گاو و گوسفند موجب سقط جنین و چون جنین سقط شده شدیداً آلوده می باشد بایستی آن را حتماً در گودال عمیقی دفن و روی آن را با آهک بپوشانیم تا از انتشار آلودگی جلوگیری نموده و گاو یا گوسفند مادر را که مبتلاست به کشتارگاه بفرستیم _چون میکروب تب مالت در ۷۰ تا ۷۵ درجه حرارت از بین می رود . گوشت پخته دام بیمار باعث انتقال بیماری نخواهد شد ) 

معمولاً چون میکروب بروسلا به محض ورود به بدن حیوان وارد اولین غده لنفاوی شده و از آن طریق به کبد و طحال و کلیه رفته و نهایتاً تمامی خونابه های بدن (خون – شیر – ادرار – منی ) را آلوده می کند آن دسته از مردم که به طور مستقیم با دام سر و کار دارند بایستی در مواقع تماس با حیوانات از دستکش استفاده نمایند (زیرا امکان ورود بروسلا از طریق خراش های پوستی بدن وجود دارد و هنگام تمیز کردن محل زندگی حیوانات راههای تنفسی را با دستمال پاکیزه بسته و پس از اتمام کار لباسها را تعویض و دست و صورت را با آب و صابون به طور کامل بشویند. 

در مورد افرادی که به نحوی با فراورده های دامی در تماس بوده و از آنها استفاده می کنند برای پیشگیری از خطرات احتمالی رعایت نکات ذیل الزامی است.

۱-خودداری از مصرف شیر خام و نجوشیده یا غیر پاستوریزه (چنانچه امکان پاستوریزه کردن شیر جود نداشته باشد ،‌جوشانیدن شیر در حرارت ۶۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه ضروریست ) 

۲-خودداری از مصرف خامه محلی (غیر پاستوریزه )یا سایر خوردنیهای خامه ای مثل بستنی ،‌نان و کیک خامه ای 

۳-خودداری از مصرف پنیر تازه محلی مگر اینکه پنیر مدت چهل روز در آب نمک خارج از یخچال یا پانزده روز داخل یخچال نگهداری شده باشد . 

۴-خودداری از مصرف ماستی که تازه مایه زده شده و شیر آن را نجوشانیده اند (با گذشت حداقل ۲۴ ساعت از مایه زدن به دلیل اسیدی شدن محیط ماست عامل بیماری از بین رفته و مصرف آن اشکالی ندارد.) 

بررسی تب مالت در انسان : 

شروع بیماری مبهم نامشخص به همراه خستگی ف عرق فراوان ، بی اشتهایی ، سردرد و تب که به تدریج ظاهر شده و معمولاً به تب مواج معروف است (میزان تب در صبح کم و در هنگام عصر بالا رفته و در شب زیاد می شود و ممکن است با لرز همراه است )معمولاً در ابتدای بیماری این علائم با سرماخوردگی اشتباه شده و بیمار پس از مدتی ظاهراً بهبود

می یابد ولی بیماری به تدریج ریشه دوانیده و میکروب در بدن استقرار یافته و وارد مفاصل می شود در این مرحله درد مفاصل (زانو ، کمر .. ) شروع می گردد گاه ممکن است باعث ورم بیضه در مردها و ورم تخمدانها در زنان نیز بشود که در صورت عدم درمان مناسب در این مرحله ممکن است منجر به دیسک بین مهره ای، فلج، مننژیت، عوارض شنایی و … بشود عارضه مه دیگر بیماری تب مالت اثرات روانی بیماری است که اهمیت ویژه ای را داراست . 

راههای انتقال بیماری :

۱- از طریق گوارش (خوردن و آشامیدن )

۲- از طریق دستگاه تنفسی

۳- از طریق آزمایشگاه (کارکنان آزمایشگاه )

تشخیص :

علاوه بر علائم نامبرده فوق تشخیص قطعی تب مالت توسط آزمایشگاه انجام می شود .

درمان :

معمولاً در درمان هر بیماری سه عامل اساسی دخالت دارند که اگر به طور درست و دقیق انجام شوند می توان به درمان امیدوار بود که عبارتند از 

 ۱-تشخیص درست ۲- تجویز داروی مناسب ۳- رعایت زمان درمان

در مورد تب مالت پس از تشخیص از طریق علائم و آزمایشگاه بایستی دارو زمان صحیح و درست را نیز به کار ببندیم . 

IMG08451169

۶۳۵۱۰۲۱۵۴۳۲۵۱۰۱۲۲۵

*******************************************************

آنچه راجع به آنفلوآنزای مرغی باید بدانیم

پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران

 

 

آنفولانزای مرغی ماکیان را مبتلا می‌کند و عامل مولد آن ویروسی است که با ساختار فیزیکی پرندگان سازگار شده است.
با وجود اینکه این بیماری مخصوص ماکیان است، اما در سالهای اخیر ظاهرا این ویروس به گونه‌های دیگر جانداران نیز منتقل شده و موجب ابتلای انسان‌ها به این بیماری شده است.
در مقابل، ویروس آنفولانزای فصلی بویژه با بدن انسان سازگار می‌شود. بر خلاف آنفولانزای مرغی، آنفولانزای فصلی به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و هر ساله جان صدها هزار تن را می‌گیرد.
این ویروس اغلب در فضولات پرندگان یافت می‌شوند و مرغدارانی که این ویروس را تنفس می‌کنند به آن مبتلا می‌شوند.
انتقال بیماری از انسان به انسان بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد. آنچه این بیماری را برای انسان خطرناک می‌کند، اینست که ویروس آن به شکلی دچار جهش ژنتیکی و تغییر رفتار شود که بتواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود.
در نتیجه این امر، شیوع بیماری بسیار گسترده خواهد شد. خطرناکتر از این وضعیت آنست که ویروس مرغی بتواند فردی را آلوده کند که همزمان به بیماری آنفولانزای انسانی مبتلاست.
در صورتی که ژن‌های ویروس‌های مرغی و انسانی در این شرایط با یکدیگر ترکیب شوند ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود و در نتیجه یک آنفولانزای عالم‌گیر شایع خواهد شد.
تقریبا هیچ فردی به طور طبیعی در برابر ویروس جدید مصونیت نخواهد داشت. در حالی که این ویروس می‌تواند ظرف ۶ ماه به همه مناطق جهان برسد.
هیچ کس نمی‌داند ما چقدر به زمان این اپیدمی احتمالی جهانی نزدیک هستیم، اما بسیاری از دانشمندان می‌گویند که ما به این نقطه خواهیم رسید، چرا که به نظر می‌رسد همه‌گیری آنفولانزا در سیکل‌های ۲۵ ساله به وقوع می‌پیوندند و آخرین دوره آن در سال ۱۹۶۸ بوده است.
آنچه نگرانی‌ها را در این اواخر بیشتر کرده اینست که آنفولانزای مرغی آلوده کردن پستانداران را از جمله پلنگ‌ها و ببرها را آغاز کرده است.
یک بررسی اخیر آزمایشگاهی نشان داد که ویروس آنفولانزای مرغی می‌تواند در میان گربه‌ها نیز رد و بدل شود. همچنین این ویروس توانسته اردک‌ها را بدون بروز بیماری و علائم ظاهری آن آلوده کند.
این امر خطر آلودگی مرغداران را افزایش می‌دهد. در مورد علائم بیماری باید یادآور شد که ابتدا با یک تب خفیف، سردرد و درد مفاصل آغاز می‌شود.
تب بیمار ممکنست به مدت یک روز فروکش کند. بیمار به سختی تنفس می‌کند و به تدریج سرفه‌ها آغاز می‌شود.
همزمان با کم رسیدن اکسیژن به مغز در اثر اشکال در تنفس حالت کما و مرگ به همراه خواهد داشت. از آنجا که علائم آنفولانزای مرغی بسیار مشابه آنفولانزای معمولی است، خطر آن اینست که ممکنست پزشکان نتوانند تفاوت آنها را تشخیص دهند.
اما در صورتی که این بیماری ظرف ۴۸ ساعت تشخیص داده شود و بیمار تحت درمان خاص بیماری مانند مصرف داروی ضد ویروسی Tamiflu قرار گیرد، بیمار معمولا بهبودی کامل بدست می‌آورد.
تا کنون به منظور توقف این بیماری میلیون‌ها مرغ، جوجه و اردک در کشورهای آلوده شده آسیایی  و ترکیه به منظور کاهش خطر ابتلا در میان پرندگان و انسان‌های سالم، کشتار شده‌اند.
نجات و پاکسازی در مناطق مستعد و آسیب‌پذیر مانند مرغداری‌ها و مزارع افزایش یافته است.
همچنین از پزشکان خواسته شده تا نسبت به علائم بیماری در بیماران کنجکاوتر بوده و آنها را تحت کنترل دقیق داشته باشند.
با این حال سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که اگر در حال حاضر این بیماری شایع شود، هیچ کشوری برای مقابله با آن چه به لحاظ دارویی و چه به لحاظ واکسینه کردن آماده نیست.
امکان انتقال بیماری از راه خوردن گوشت مرغ آلوده وجود ندارد اما این در صورتی است که گوشت کاملا پخته شده و خام نباشد این امکان وجود خواهد داشت.
در زمینه تهیه واکسن این بیماری لازم به ذکرست که دانشمندان در مراحل بسیار اولیه از آزمایش یک واکسن آزمایشی علیه زنجیره H5N1 از آنفولانزای مرغی هستند که در آسیا در حال گردش است.

برای رفع وجود احتمالی ویروس آنفلوآنزای پرندگان، باید غذاهای حاوی گوشت ماکیان را با ‪۷۰‬ درجه سانتیگراد و حداقل به مدت ‪ ۳۰‬دقیقه طبخ کنید. و برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان از مصرف تخم‌مرغ نیم‌پز و خام نیز پرهیز شود. همچنین در صورت دیدن پرنده تلف شده درمحل زندگی خود، بلافاصله آن را به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و یاخانه بهداشت اطلاع دهید.

۴۴۶۴_۱

برای کاهش خطر ابتلا به ویروس از طریق پرندگان چهار اقدام زیر را انجام دهید:۱– کودکانتان را از طیور و پرندگان دور نگاه دارید. پرندگان را تا حد امکان از محل زندگی و استراحت خود دور نگه دارید، حتی در صورتی‌که هوا سرد باشد.- کودکان را در کشتار پرندگان یا هر نوع حیوانی دخالت ندهید. – ازگوشتهای آماده و منجمد بسته‌بندی شده در کارخانه استفاده کنید. تماس نزدیک با پرندگان می‌تواند شما و خانواده‌تان را در معرض ابتلا قرار دهد.۲– نکات احتیاط را در خانه مراعات کنید. دست‌های خود را چند بار در روز به‌ویژه بعد از تماس با پرندگان و تخم آنها و قبل از خوردن غذا و بعد از دستشویی رفتن بشویید. طیور کشته شده که توسط تولید‌کنندگان مطمئن بسته‌بندی شده و مارک خورده است، را بخرید. برای بریدن گوشت خام از تخته‌ای جداگانه فقط برای آن منظور استفاده کنید. گوشت پخته را روی سطحی که قبلا گوشت خام آنجا بوده نگذارید. به پرندگان(مرغ، اردک، غاز، کبوتر،بلدرچین) و پرندگان وحشی چه زنده و چه مرده دست نزنید. قبل از مصرف مرغ یا تخم‌مرغ آن را به صورت کامل بپزید. گوشت خام مصرف نکنید. تخم مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد. مرغ و تخم مرغ خام را از دیگر غذاها دور نگه دارید.

۳– بیماری و یا مرگ پرندگان خود را به مقامات گزارش کنید. برای پیشگیری از انتشار ویروس، مرگ‌های ناگهانی و بی‌دلیل پرندگان باید حتما به اطلاع مقامات برسد تا آنها بدون خطر موضوع را بررسی کنند.

۴– به نزدیک‌ترین درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید. اگر بلافاصله پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علائم آنفولانزا از جمله تب در شما ظاهر شد برای درمان سریع به درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید.

******************************

۳۳۱۴۶۲۷_۹۵۵

بیماری تب کریمه کنگو چیست ؟

این بیماری یک بیماری تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود و مرگ ومیر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن شایع است .با وجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است ولی متاسفانه موارد تک گیر و ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق می افتد.

علایم بیماری چست؟

  • تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد
  • تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی
  • علائم خونریزی از روز ۳ تا ۶ روزشروع میشود
  • خونریزی در مخاط، خط زیر بغل، محل های تزریق
  • خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم و…

علایم بیماری در دام چیست ؟

  • دام ها بندرت علایم کلینیکی نشان می دهند
  • در اثر عفونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می یابد و پس از ان دام به عنوان ناقل بیماری ویروس را از خود دفع میکند.
  • گهگاهی در حالت حاد در مخاطات (دهان و چشم ها )، پر خونی ریزی دیده می شود.

انتقال به انسان :

  • انتقال از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما (هر کنه ماده در هر دوره تخم گذاری ۲ تا ۸ هزار تخم تولید می کند)
  • انتقال از طریق نیش حشرات
  • انتقال از طریق تما با خون یا ترشحات مبتلایان

 انتقال از طریق گزش کنه آلوده

از طریق له کردن کنه

تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده

تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا

تنفس در تماس با دامهای آلوده

گروههای در معرض خطر :

  • دامداران، چوبداران
  • دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی
  • سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه
  • پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان
  • کارکنان رستورانها و کبابی ها

پیشگیری بیماری در دام

  • بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنه ها
  • سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه ها
  • جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری
  • پاکسازیدامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کنه
  • عدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند
  • سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت ۱۴روز

پیشگیری بیماری در انسان 

  • جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی
  • خود داری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام
  • خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام
  • خود داری کشتار دام در محلهای غیر مجاز
  • تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی
  • رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه ، جگر و سایر آلایش دام
  • روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکه ، ماسک و عینک )
  • روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات
  • خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز
  • اجتناب از خوردن گوشت ، جگر خام و نیم پخته ، نگهداری جگر ، دل ، قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن

CCHF_11

 

کریمه کنگو ۱ کریمه کنگو ۲ کریمه کنگو ۳ کریمه کنگو ۴

  

نوشته شده توسط umran در یکشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۹ ق.ظ

دیدگاه


8 + = 10